Декември 2011 г. ПрофисБГ достави компостери за Софийска Община, bTv го отрази

Декември 2011 г. ПрофисБГ достави компостери за Софийска Община, bTv го отрази

Над 3 хиляди столични домакинства ще могат да събират растителните си отпадъци в специални компостери, доставени от ПрофисБГ през лятото и есента на 2011 год. Как с продуктите на ПрофисБГ боклукът се превръща в екологично чиста и безплатна тор за семейните стопанства, отрази и бТв.

Първо трябва да сложите падналите листа, сухите треви и растения от вашата градина в контейнер, наречен "компостер”. После добавяте безопасна смес, която подпомага превръщането на мъртвите растения в тор само за около месец.

Хората от Пасарел, коитои са едни от първите започнали по този начин, казват:

Излиза ни много по-евтино. Второ, всичко е естествено и няма химикали, няма други добавки, за които да се притесняваме. Така че спокойно си садим зеленчуците, децата да си хапват от тях и всичко си е естествено".

Столичната община дава безплатно контейнерите и сместа за компостирането. Ако идеята ви заинтересува, можете да се запишете и от догодина да имате безплатна екологична тор за градината си. Контейнерите са 600-литрови, което е достатъчно за наторяването на 1-2 декара.

"Който желае, може да се обади в Столична община, да попълни анкетна карта или в района или в Общината, и да заяви, че има желание и интерес - и ще бъде включен в програмата", заяви Мария Бояджийска, зам.-кмет по екология на Столичната община.

За тези, които не желаят да чакат, може да закупят незабавно на http://www.profisbg.com/693__/KOMPOSTERI

http://www.facebook.com/video/video.php?v=306441186058484&notif_t=video_processed